Duurzaam en circulair

Veel ondernemers die stappen willen zetten naar een duurzame en circulaire onderneming en economie zijn zoekende hoe ze dit aan kunnen pakken. Welke stappen kan de onderneming maken? Welke investeringen kunnen er gedaan worden en wat kan het opleveren? Welke nieuwe ondernemingskansen liggen er binnen uw huidige bedrijfsproces? Om die vragen te kunnen beantwoorden, moet de onderneming zijn processen goed in kaart hebben.

Samen met GreenChain Future helpen wij om uw bedrijfsprocessen te analyseren en te kijken welke stappen bij kunnen dragen aan het verduurzamen van uw bedrijf. Zo kunnen we uw afval- en reststromen in kaart brengen en met behulp van blockchain technologie voorzien van certificering, zodat deze aangeboden kunnen worden voor circulaire ondernemingen om deze te verwerken of binnen een nieuw bedrijfsproces binnen uw eigen organisatie.

Supply chain

De vraag naar eerlijke producten die op een duurzame wijze zijn geproduceerd neemt al jaren enorm toe.* Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd verwacht de consument meer en meer dat producenten kunnen aantonen waar hun grondstoffen vandaan komen en hoe hun product is gemaakt.

Grote bedrijven zijn al aan het expirementeren met het toepassen van blockchaintechnologie. Met OLE kunnen wij ook het MKB helpen om de voordelen van blockchaintechnologie toe te passen in uw supply chain of productieketen.

*https://www.sevendots.com/brands-are-taking-purpose-one-step-further/

Lokaal energie delen

De opdracht van de energietransitie en klimaatdoelen is duidelijk: er moet een overgang komen van grijze naar groene stroom. Veel technieken maken het mogelijk om lokaal energie op te wekken door middel van groene stroom. Maar het uitwisselen van deze stroom en het verrekenen ervan is een technische uitdaging. GreenChain Future heeft ervaring met het opzetten van lokale energieprojecten met behulp van blockchaintechnologie. Onze kennis en ervaring, gecombineerd met de OLE-methode, maakt dat wij snel uw lokale project efficiënt kunnen inrichten.